0

Welke olijfolie is geschikt om te bakken?

Welke olijfolie is geschikt om te bakken? 4 januari 2020

We krijgen veel vragen over welke olijfolie het beste geschikt is in de keuken. Met name het verhitten daar krijgen we veel vragen over. We vertellen graag onze mening!

Wanneer een recept boter of margarine vereist om te frituren of te braden, is olijfolie een vaak toegepast alternatief en wordt het algemeen erkend als een veel gezonder alternatief.

Het vervangen van extra vergine olijfolie voor boter tijdens het bakken is ook een gezonde optie en kan verrassend lekker zijn. Voor het vervangen moet alleen iets minder olijfolie worden toegepast.

Alle extra vierge olijfoliën variëren in sterkte van intensiteit en scherpte, dus hoewel sommige soorten geweldig met bijna alles werken, kunnen andere te overweldigend blijken. Voor cakes, koekjes en andere gebakken desserts zijn zoetere, mildere olijfolievariëteiten - zoals Arbequina en Nocellara - minder geneigd om de smaken van een dessert te overmeesteren in vergelijking met meer bittere, penetrante variëteiten zoals Picual.

Suggesties:

https://www.olijfoliestore.nl/product/37/oro-bailen-reserva-familiar-arbequina

https://www.olijfoliestore.nl/product/3/planeta-olio-mazara